cuperozaCuperoza este o afectiune a pielii ce lasata netratata poate deveni permanenta. Problema este ca, in stadiu incipient acesta boala este greu de deosebit de roseata naturala a pielii. In mod natural, pielea se inroseste in urma unui efort fizic sustinut, atunci cand este supusa unei temperaturi extreme sau in urma unor emotii puternice. Pe de alta parte, daca pielea pare sa se inroseasca fara motiv sau efectul este de durata mult mai lunga decat in mod normal, este posibil sa fie vorba de cuperoza.

Pentru a putea deosebi cuperoza de inrosirea naturala a pielii trebuie intelese diversele cauze pentru care aspectul pielii poate fi rosu dar si felul in care acestea sunt catalogate.

Cel mai votat produs pentru Cuperoza sau Acnee Rozacee este ALACLARIN,incearca-l si tu incepand de azi la un pret special !

Roseata naturala – Inrosirea naturala a fetei este o reactie a corpului la anumite emotii precum anxietate, rusine, agitatie, stanjeneala sau furie. Aceasta apare de asemenea in urma efortului fizic sustinut datorita irigarii intense cu sange.

Cuperoza – Spre deosebire de roseata naturala a pielii, cuperoza apare datorita dilatarii vaselor de sange aflate direct sub piele. Aceasta se poate manifesta atat prin inrosirea clara a pielii cat si prin aparitia unor fire rosii subtiri sub nivelul pielii ce apar in general pe obraji sau in jurul ochilor. Cel mai adesea se observa inrosirea la trecerea de la rece la cald sau atunci cand se consuma ceva foarte picant.

Cuperoza este de doua tipuri si se catalogheaza dupa modul in care aceasta apare initial:

1. Cuperoza Rosacee – este cauzata de dilatarea venelor pe nas si pe obraji. Acest tip de cuperoza poate fi adesea asemanatoare ca aspect cu acneea deoarece se poate prezenta si sub forma unor mici umflaturi (care spre deosebire de cosuri nu sunt dureroase la atingere). Acest tip de cuperoza este afectata in mod negativ de consumul de alcool si de expunere prelungita la stres.

2. Cuperoza dobandita – apare datorita unor factori externi precum expunerea prelungita la soare sau folosirea pe termen indelungat a cremelor cu cortizon. Aceasta roseata este permanenta.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *