cosuriProblema cosurilor este una cu care nu se confrunta doar adolescentii. Multe femei ajunse deja la varsta maturitatii au probleme cu eruptii sporadice de cosuri in perioadele lunare de dezechilibru hormonal. Un tratament pentru cosuri eficient este un tratament ce rezolva problema si previne reaparitia acesteia pe termen lung, iar in ceea ce priveste cosurile, pentru o piele curata este nevoie de o combinatie de produse disponibile fara reteta, cosmetice speciale pentru piele sensibila, igiena perfecta si atentie la orice fel de produs care intra in contact cu pielea.

Vezi aici cele mai eficiente produse impotriva cosurilor 2018

 

5 sfaturi pentru a trata si preveni cosurile

1. Pielea fetei trebuie mentinuta curata – Fata este locul in care apar cel mai adesea cosurile, iar efectul neplacut al acestora este cu atat mai pronuntat cu cat cosurile de pe fata sunt la vedere, greu de acoperit cu produse de cosmetica, cosuri ce pot strica aspectul si prestanta unei femei care se respecta. Primul pas in tratarea cosurilor este mentinerea pielii curate, printr-o igiena corecta. O igiena corecta inseamna spalarea de doua ori pe zi a fetei (sau a altor zone afectate de cosuri) pentru indepartarea celulelor de piele moarta, a grasimilor si a impuritatilor. In cazul in care cosurile sunt o problema recurenta, spalarea se poate face cu o solutie speciala de curatare anticosuri.

2. Mentinerea pielii hidratate – Hidratarea pielii este extrem de importanta pentru persoanele care se afla in mijlocul unui tratament antiacnee. Motivul din spatele acestui sfat este faptul ca produsele antiacnee au tendinta de a usca pielea, iar pielea uscata poate fi iritata, dureroasa la atingere si poate fi un factor de risc pentru dezvoltarea altor afectiuni de piele precum dermatita seboreica.

3. Creme si alte tratamente topice – Se poate folosi o crema pentru cosuri sau o crema antiacnee inclusiv daca problema nu este una grava sau recurenta. Aceste remedii topice sunt disponibile fara reteta si pot fi folosite pentru tratarea rapida a cosurilor ce dau un aspect inestetic fetei. Ingredientele active din cremele pentru cosuri sunt acidul lactic si peroxidul de benzoil, acestea omoarand intr-un mod eficient bacteriile. Daca este vorba doar de cateva cosuri razlete se recomanda folosirea a unei cantitati foarte mici de produs doar in zonele afectate, iar in cazul in care este vorba de acnee sau eruptii recurente, produsul poate fi aplicat preventiv inclusiv pe zonele in care cosurile tind sa reapara.

4. Evitarea expunerii la soare – Expunerea la raze ultraviolete inflameaza si inroseste pielea. Datorita faptului ca remediile pentru cosuri si acnee au tendinta sa usuce usor pielea, aceasta este cu atat mai sensibila la actiunea razelor solare. Pe parcursul tratamentului se recomanda evitarea expunerii la soare intre orele 10:00 si 14:00 si folosirea unei creme de protectie solare cu factor 30 sau mai mare.

5. Cosurile nu trebuie acoperite cu machiaj – Este in mod lesne de inteles ca prima reactie la descoperirea unui cos este aceea de a incerca acoperirea acestuia cu fond de ten, pudra sau corector. Din pacate folosirea produselor de machiaj nu face decat sa agraveze situatia si sa promoveze aparitia unor noi cosuri in zona. Daca este neaparat nevoie ca problema sa fie acoperita, se recomanda demachierea imediata la ajungerea acasa urmata de folosirea unei solutii de curatare speciala pentru cosuri si a unui remediu topic.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *