Ce este acneea vulgara?

Termenul acnee vulgara este unul folosit pentru a descrie o boala inflamatorie a pielii care este destul de banala si tinde sa afecteze majoritatea populatiei – la un moment dat in viata lor. Leziunile create de acneea vulgara sunt cunoscute sub numele de zits, punctele negre, albe si a cosurilor si ele apar într-un mediu în care exista o schimbare în unitatile de celula a pielii cunoscut sub numele de „unitati pilosebeaceous”, care contine glande sebacee, o substanta numita sebum, si a foliculului de par.

Tratament Acnee Vulgara-Vezi Produsele anului 2018

Schimbarile hormonale care cauzeaza un exces de sebum din piele sunt o cauza principala a acneei vulgare si, prin urmare, aceasta conditie este cel mai frecvent observata la pubertate.La pubertate, hormonul care se gaseste in atat la barbati si femei în grade diferite. Femeile nu secreta cantitati mici de testosteron la diferite puncte în ciclul lor si aceste tipuri de leziuni sunt comune la femei, chiar si dupa pubertate, în zilele care au dus pâna la perioadele menstruale. Ca modificari hormonale devin mai stabile in timp, leziunile acneei vulgare vor începe sa se diminueze sau micsora si vor disparea în cele din urma. Perioada de timp in care pentru  care acneea vulgara sa dispara complet este diferita pentru fiecare persoana, dar de obicei dispare la sfarsitul adolescentei.

Sebumul In Exces

O alta cauza a acneei vulgare este un exces de o substanta numita sebum. Glandele sebacee secreta aceasta substanta grasa si este compuse din resturi si grasimi. Atunci cand celulele din glandel se sparg, apare sebumul si asta cauzeaza tenul gras. fluctuatiile hormonale sunt deasemenea o cauza pentru producerea sebumului in exces,acesti hormonise mai numesc si  hormoni androgeni acre apar la pubertate.

Cauzele Acneei Vulgare

Faptul ca acnee vulgara este cauzata de consumul de alimente grase sau prea multa ciocolata nu este neaparat adevarat. Aceste tipuri de alimente nu vor declansa acneea, dar va ajuta cu siguranta în productia de ten gras. In timpul perioadelor în cazul în care eruptiile pot fi anticipate, evitarea acestor alimente este sugerata ca un mijloc de prevenire.  Adolescentii, de asemenea, au tendinta de a mânca mai multe din aceste alimente, astfel vor avea probabil o prezenta mai mare a tenului gras. Cercetarile au aratat ca genetica joaca, de asemenea, un rol important la aparitia acneei vulgare.

Pielea curata este esentiala pentru combaterea acneei vulgare

Un ten curat si ingrijit in fiecare zi este cea mai buna cale de a preveni aparitia  de acnee vulgara, cu toate acestea, atunci când fluctuatiile hormonale sunt cauza principala, acest lucru este adesea cel mai bun control pentru eruptiile severe. Pielea trebuie sa fie spalata de cel putin doua ori pe zi cu produse care nu vor bloca porii. Utilizarea produselor cu acidul alfa hidroxi acid salicilic si va contribui în mod semnificativ în tratamentul si controlul acneei vulgare.