Ce este acneea juvenila?

acneAproape toate persoanele intalnesc o forma de acnee sau cosuri la un moment dat in viata lor, de obicei, începând de la pubertate. In prezent exista multe tratamente care pot trata cu succes cele mai multe cazuri de acnee.

Cauzele acneei:

Conform Academiei Americane de dermatologie, acneea la copii si adolescenti este cauzata de schimbarile hormonale care determina glandele pieli pentru a produce mai mult ulei,din aceasta cauza de multe ori se pot infunda sau bloca porii pieli.

Contrar a ceea ce multi oameni cred, alimentele nu provoaca acnee, acest lucru este comfirmat de  Academia Americana de Dermatologie.

Acnee Juvenila-Produse si Tratament 2018

Conform Academiei Americane de Pediatrie (AAP), copii si adolescentii ar trebui sa incerce produsele cu peroxid de benzoil  pentru a trata acneea. Începeti cu un gel sau lotiune cu un procent mai mic de peroxid de benzoil care se regaseste in gelul Benzacne 5%, si în cazul în care acneea nu s-a îmbunatatit în patru – sase saptamâni, încercati un procent mai mare cum ar fi Akneroxid 10% sau Benzacne 10%.

Tratamente pe baza de prescriptie medicala
Urmati instructiunile medicului pediatru atunci când se utilizeaza baza de prescriptie medicala pentru tratarea acneei juvenile.

Daca in timp tratamentele impotriva acneei nu functioneaza, medicul poate prescrie o crema,pastile sau un gel pe baza de antibiotice, fie ca un tratament topic sau sub forma de pastile. Tratamentul mai puternic pe baza de prescriptie este de isotretinoin, de asemenea, cunoscut sub numele de brand Accutane, care este o pastila care ar trebui folosite numai pentru acnee severa.

Masuri de precautie

Când se utilizeaza produse care contin peroxidul de benzoil, este recomandata utilizarea produsului o data pe zi, iar daca este nevoie de doua ori pe zi, daca pielea nu devine iritata, de asemenea, nu este recomandata spalarea pieli prea des cu sapunuri care au la baza o compozitie chimica,
pentru orice  sau pentru acnee juvenila si nu numai este bine ca produsele folosite sa fie aplicate moderat.