Tratament Acnee Chistica

acneeaIndiferent de ce tip de acnee este posibil sa aveti, dermatologii va vor sfatui sa nu strângeti cosurile. Când vine vorba de tratarea acneei chistice, este crucial ca sa urmati acest sfat. Acneea chistica este de departe cea mai severa forma de acnee, care se dezvolta de la noduli adânc înradacinati sub suprafata pielii si stoarcere acestui tip de acnee va duce la consecinte grave, precum si cicatrici acneeice proeminente.

Pentru Acnee Chistica este recomandat Akneroxid Gel

Ce este acneea chistica si cum se dezvolta?

Acneea chistica se dezvolta atunci cand netratata avanseaza noduli în crestere si dezvoltare. Atunci când noduli de acnee sunt inflamati si umflati cu puroi în interiorul acestuia, peretele folicular poate ajunge sa se rupa adanc sub piele, eliberand puroiul. Bacteriile continute în puroiul eliberat se scurg adanc in piele, se va multiplica rapid si aceasta va produce un proces inflamator mult mai profund , în cazul în care corpul tau va incerca sa combata infectia bacteriana. Functia de celule albe din sange este de a apara organismul de infectii si de a învinge orice agenti patogeni. Prin urmare, un cerc vicios începe, în cazul în care o infectie este urmata de o inflamatie în mod repetat, ducând la formarea puroiului. Formarea de chisturi este o parte a mecanismului sistemului imunitar care retine infectia de la raspândirea acesteia în continuare pe o suprafata mai mare de piele.

În timp ce acest proces inflamator are loc, acneea chistica va începe treptat sa se extinda în tesutul pielii din jur, formand chisturi mai mari si mai mari. Marimea si gradul de acnee chistica pot varia foarte mult si pot aparea într-o combinatie cu alte tipuri de acnee, cum ar fi comedoane, noduli, punctele negre sau albe. În functie de întinderea si cauzele care stau la baza, tratamentul pentru acnee chistica poate varia în functie de forma acesteia.

Acnee Chistica

Acneea poate drena chisturi la suprafata sau se pot alatura cu chisturi adiacente pentru a forma caile sinusurilor. Organismul dezvolta tracturile sinusurilor, în scopul de a încerca sa previna bacteriile si formarea puroiului care poate contamina fluxul sanguin. In cazul in care acneea chistica nu se trateaza si se asteapta ca organismul sa lupte pentru refacerea pieli va dura foarte mult timp si va avea ca urmari puncte si cicatrici adanci in piele. Desi este extrem de rar, in cazuri severe, acnee chistica netratata poate duce la o stare toxica, care vor necesita tratament în spital.

Acnee chistica poate duce la o enorma cantitate de stres emotionala si fizica pentru cel suferind. Pe langa faptul ca in timp ajunge sa fie dureroasa poate ajunge si la sangerari frecvente eliminand astfel si un puroi urat mirositor.